Доступність посилання

ТОП новини

На адмінкордоні з анексованим Кримом немає вантажівок – МВС


«Блокада Криму», ілюстративне фото
«Блокада Криму», ілюстративне фото

На контрольно-пропускних пунктах з окупованим Кримом немає жодного вантажного автомобіля. Про це повідомив заступник начальника міліції Херсонської області Ілля Кива.

«Ситуація на КПП з окупованою територією Криму: 1) Чонгар – 0 вантажних авто, 2) Чаплинка – 0 вантажних авто, 3) Каланчак – 0 вантажних авто. Від 24 вересня акція протестуючих переноситься на 10 кілометрів вглиб материка. Міліція продовжує забезпечувати правопорядок і захист цивільних», – написав він на своїй сторінців Facebook.

Водночас прес-служба херсонської міліції повідомляла, що станом на 16:00 на контрольно-пропускному пункті «Чонгар» вантажівок немає, на КПП «Каланчак» у митній зоні пропуску вантажного транспорту було 5 вантажівок, «Чаплинка» – 6 вантажівок.

20 вересня розпочалась безстрокова акція з блокування вантажного транспорту, що везе товари до Криму, ініційована лідерами кримськотатарського народу. За інформацією координаційної ради акції, через адміністративний кордон безперешкодно пропускатимуть пішоходів і легковий транспорт.

Ініціатори блокади вважають, що українські компанії мають припинити торговельні відносини з Кримом, оскільки територія півострова була окупована Російською Федерацією. За словами організаторів акції, вони не пропускатимуть фури до Криму до того часу, поки Росія не виконає їхні вимоги: звільнення політв’язнів, припинення тиск на незалежні ЗМІ, безперешкодний в’їзд для міжнародних спостерігачів на територію півострова, припинення репресій щодо кримських татар.

Раніше російський «голова» Криму Сергій Аксьонов засудив дії організаторів блокади і висловив сподівання, що вони «одумаються». За його словами, «влада» Криму стежитиме за тим, щоб можлива відсутність українських товарів не призвела до підвищення цін на продукти.

XS
SM
MD
LG