Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики порушили перемир’я поблизу Донецька – прес-центр АТО


Увечері 29 вересня близько двох із половиною годин у районі Красногорівки неподалік Донецька підтримувані Росією бойовики обстрілювали опорний пункт українських військових, інформує в ранковому зведенні прес-центр штабу АТО.

За даними штабу, сепаратисти застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети, озброєння бойової машини піхоти та 120-міліметровий міномет.

У цілому ж з 18:00 29 вересня і до 6:00 30 вересня ситуація вздовж лінії розмежування залишалася спокійною, відзначають українські військові.

Загалом упродовж доби 29 вересня у штабі АТО нарахували чотири випадки порушення режиму тиші з боку бойовиків. Про жертви внаслідок цих подій інформації наразі немає.

Сайти сепаратистів не подають актуальної інформації про події останніх годин. Пізно ввечері 29 вересня в угрупованні «ЛНР» зазначили, що першими розпочнуть відведення зброї калібром до 100 міліметрів з частини лінії розмежування на Донбасі.

Домовленості про відведення такої зброї у два етапи були досягнуті 29 вересня в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи.

Від початку вересня інтенсивність обстрілів на Донбасі значно знизилася. Припинення вогню передбачають укладені в лютому в Мінську угоди, але активні бойові дії на сході України тривали ще понад півроку.

XS
SM
MD
LG