Доступність посилання

ТОП новини

Росія завдала першого авіаудару в Сирії – ЗМІ


Військова база в сирійському місті Латакія, на якій, за повідомленнями, у вересні розмістилася російська бойова авіація
Військова база в сирійському місті Латакія, на якій, за повідомленнями, у вересні розмістилася російська бойова авіація

Росія завдала першого авіаудару в Сирії, біля міста Хомс. Як повідомив американській телемережі CNN чільний представник США, Москва попросила Вашингтон очистити повітряний простір, щоб американські літаки зупинили бомбардування позицій бойовиків угрупування «Ісламська держава» в Сирії, однак не повідомила про місце здійснення свого авіаудару.

За даними американської розвідки, кілька днів російські безпілотники літали над сирійською територією, збираючи інформацію про потенційні цілі. На базі в Латакії перебувають 4 російські бомбардувальники-винищувачі Су-34 і понад 600 російських військовослужбовців.

Раніше в середу Дамаск підтвердив, що сирійський президент Башар Асад попросив президента Росії Володимира Путіна направити до Сирії військові літаки – в рамках «програми боротьби з тероризмом».

Ця заява була оприлюднена після того, як Рада федерації (верхня палата парламенту ) Росії одностайно санкціонувала використання російських військ за кордоном. Глава адміністрації президента Росії Сергій Іванов пояснив, що питання стосується Сирії, яка звернулася з проханням про допомогу. Він наголосив, що йдеться виключно про обмежені за термінами військово-повітряної операції, наземні сили використовуватися не будуть.

На цю ж тему:

XS
SM
MD
LG