Доступність посилання

ТОП новини

Щодо 17 екс-високопосадовців санкції ЄС продовжені до березня 2016 року – ГПУ


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Наразі щодо 17 колишніх високопосадовців, які перебувають у санкційному списку ЄС, застосування санкцій продовжили до 6 березня 2016 року, повідомляють у прес-службі ГПУ.

У Генпрокуратурі нагадують, що рішенням Ради ЄС від 5 жовтня 2015 року № 2015/1777 продовжили застосування обмежувальних заходів (санкцій) до народного депутата України Сергія Клюєва до 6 березня 2016 року. Це рішення опубліковали у Офіційному віснику ЄС та вступає у силу сьогодні.

У червні 2015 року Сергію Клюєву повідомили про підозру у вчиненні розкрадань державного майна, що є підставою для застосування санкцій ЄС.

У червні генеральний прокурор Віктор Шокін звернувся до Верховної Ради з поданням про надання згоди на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

За повідомленням прес-служби ГПУ, Клюєва підозрюють у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 3 статті 209 (вчинення правочинів з майном в особливо великих розмірах, одержаних внаслідок суспільно небезпечного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів), частиною 5 статті 369 (надання службовій особі неправомірної вигоди в особливо великому розмірі за вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду) Кримінального кодексу України.

XS
SM
MD
LG