Доступність посилання

ТОП новини

Правозахисники: «Ісламська держава» наступає попри авіаудари Росії


Спостерігачі за правами людини в Сирії, які базуються в Лондоні, заявляють, що бойовики угруповання «Ісламська держава» захопили декілька сіл поблизу міста Алеппо.

За словами активістів, бойовики відбили населені пункти Тель-Сусін і Тель-Карах від інших угруповань, які воюють проти уряду президента Башара Асада.

Голова спостерігачів Рамі Абдулрахман зазначив, що захоплення сіл відбулося, попри російські авіаудари в Сирії, ціллю яких Москва називає позиції «Ісламської держави».

Міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан сьогодні повідомив, що два французькі військові літаки здійснили авіаудари по позиціях ісламістів минулої ночі. Це другий удар Франції по «ІД» в Сирії.

За словами Ле Дріана, «від 80 до 90%» російських авіаударів у Сирії спрямовані на гарантування «безпеки Башара Асада».

Росія почала завдавати авіадари по Сирії наприкінці минулого місяця після того, як верхня палата парламенту, Рада федерації, одноголосно схвалила запит президента Володимира Путіна про використання російських Збройних сил поза межами країни. До цього президент Сирії Башар аль-Асад офіційно звернувся до Москви по воєнну підтримку.

Удари російських військ у Сирії також призвели до зростання напруженості у відносинах зі США, бойова авіація яких є головною силою міжнародної коаліції проти «Ісламської держави» в Сирії й Іраку. Ця коаліція воює проти ісламістів на підтримку світської сирійської опозиції.

XS
SM
MD
LG