Доступність посилання

ТОП новини

Відеоконференція Тристоронньої контактної групи завершилася, про результати не повідомляють


У пʼятницю, 9 жовтня, учасники Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі проводили розмову у режимі відеоконференції. Факт її проведення підтвердили у прес-службі представника угруповання «ДНР» Дениса Пушиліна.

Повідомлення про завершення відеоконференції з’явилось на сайтах сепаратистів незадовго після 16-ї години, тоді як сама зустріч була призначена на 15:00. Жодних подробиць розмови наразі немає.

Речниця представника України в тристоронній групі, екс-президента України Леоніда Кучми Дарина Оліфер напередодні повідомила, що українська сторона ініціює проведення на п'ятницю відеоконференції учасників Тристоронньої контактної групи з представниками окремих районів Донецької та Луганської областей.

Сепаратисти на своїх сайтах писали, що у п’ятницю планувалось обговорити інцидент в селі Троїцьке на Луганщині, де були обстріляні позиції українських силовиків. Сторони мали заслухати з цього приводу звіт Спільного центру з контролю і координації питань припинення вогню.

За даними штабу АТО, 7 жовтня біля населеного пункту Троїцьке бойовики здійснили постріл протитанковою керованою ракетою по українському опорному пункту, у результаті були поранені четверо військовослужбовців. В угрупованні «ЛНР» заявили, що обстріл був провокацією української сторони.

XS
SM
MD
LG