Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» заявляє про перерахунок авансу на купівлю 2 мільярдів кубів газу в «Газпрому»


Компанія «Нафтогаз України» заявила у п’ятницю про перерахунок авансового платежу російській компанії «Газпром» для закупівлі газу у жовтні. Про це передає «Інтерфакс-Україна» з посиланням на прес-службу компанії.

«НАК «Нафтогаз України» підтверджує готовність купити 2 мільярди кубометрів природного газу у ВАТ «Газпром» протягом жовтня 2015 року», – мовиться в повідомленні.

Яку саме суму платежу перерахували російському газовому монополістові, не повідомляється.

Повідомлень з російського боку про надходження грошей на оплату газу немає. Але раніше голова «Газпрому» Олексій Міллер повідомляв, що «Нафтогаз України» надіслав «Газпрому» заявку на купівлю в жовтні 2 мільярдів кубометрів газу і що постачання розпочнуться з 12 жовтня у разі оплати газу в п'ятницю.

Наприкінці вересня у Брюсселі Україна, Росія та Євросоюз парафували документи «зимового газового пакету». Сторони домовилися щодо цін та умов постачання Україні російського газу протягом опалювального сезону. Тривалість угоди – до кінця опалювального сезону.

Також узгоджені приблизні обсяги газу: найближчим часом Україна перерахує «Газпрому» півмільйона доларів та закупить 2 мільярди кубометрів газу для своїх сховищ. Ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року становитиме 227 доларів за тисячу кубометрів.

XS
SM
MD
LG