Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: росіянин попросив про надання політичного притулку в Україні


Ілюстативне фото
Ілюстативне фото

У Державній прикордонній службі України повідомляють, що вчора громадянин Росії, який прибув в Україну, попросив про надання статусу біженця в Україні.

За даними прес-служби відомства, чоловік приїхав на територію України поїздом «Мінськ – Київ» і під час паспортного контролю заявив, що хоче отримати притулок в Україні.

«Мешканець Московської області розповів, що в Росії його переслідували за політичні погляди щодо України та ситуації, яка склалася на сході нашої країни. Зі слів росіянина, він всіляко підтримує Україну та неодноразово заявляв про це під час різних зібрань на території Росії. Через такі дії на нього та його близьких чинився постійний тиск з боку правоохоронних органів. Крім того, чоловік переконаний, що на території Росії його можуть звинуватити в злочинах, яких він не скоював, щоб у такий спосіб запроторити за грати», – мовиться у повідомленні.

На даний час росіянина передано представникам Державної міграційної служби України у Києві для розгляду питання про надання статусу біженця, додають у Держприкордонній службі.

Імені та прізвища росіянина прикордонники не повідомляють.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

Про подібні випадки у ДПСУ вже повідомляли, зокрема, у серпні цього року, за даними прикордонників, громадянин Росії на кордоні з Україною попросив надати йому та його родині політичний притулок через переслідування у Російській Федерації.

XS
SM
MD
LG