Доступність посилання

ТОП новини

Лисенко: 11 військових поранені через підриви на вибухових пристроях


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

Минулої доби в зоні проведення антитерористичної операції на сході України були поранені 11 військових, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

«На лінії зіткнення та біля державного кордону залишаються вибухонебезпечні предмети. Зокрема, в Станиці Луганській двоє військовослужбовців ЗСУ підірвалися на розтяжці. Північніше, біля селища Красна Талівка, на фугасі підірвався автомобіль з українськими прикордонниками, внаслідок чого шість військовослужбовців зазнали легких поранень, ще троє – середньої тяжкості», – повідомив Лисенко.

За його словами, співробітники ДСНС щодня працюють над розмінуванням місцевості у зоні АТО. «Лише за минулу добу у Донецькій і Луганській областях було обстежено майже дев’ять гектарів території і знешкоджено 16 вибухонебезпечних предметів», – сказав речник.

Лисенко додав, що вчора на лінії розмежування не було зафіксовано жодного обстрілу чи польоту безпілотника з боку бойовиків.

Тим часом в угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявили, що вночі була обстріляна Горлівка. Про жертви чи постраждалих не повідомляють. В угрупованні «ЛНР», що контролює частину Луганщини, про обстріли не повідомляють.

12 жовтня внаслідок обстрілу з боку бойовиків один український військовий загинув, ще троє були поранені.

Перед цим упродовж кількох останніх днів сторони конфлікту на Донбасі повідомляли про збереження режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG