Доступність посилання

ТОП новини

В ООН почалося голосування за 5 непостійних членів Ради безпеки


Генеральна асамблея ООН почала голосування щодо обрання п’ятьох непостійних членів Ради безпеки Організації Об’єднаних Націй.

«Головуючий оголосив про початок процедури голосування. Делегації отримали бюлетені», – повідомило українське МЗС у Twitter.

Раніше речниця МЗС Мар’яна Беца заявила, що Україна сподівається на підтримку членами ООН її кандидатури на посаду непостійного члена Ради безпеки ООН.

«Кожен голос, який буде віддано нашій кандидатурі, – це голос на підтримку суверенітету і політичної незалежності нашої держави», – сказала вона.

За словами Беци, обрання української держави до Ради безпеки ООН набуває особливого значення в умовах збройної агресії Росії. «У разі обрання Україна працюватиме в інтересах усього міжнародного співтовариства з метою підтримки міжнародного миру і безпеки», – додала Беца.

Під час голосування держави-члени ООН оберуть п’ять непостійних членів Ради безпеки на 2016 і 2017 роки. Кандидати мають отримати схвалення двох третин зі 193 держав-членів ООН.

Нові непостійні члени Ради безпеки розпочнуть свою дворічну діяльність у цьому органі ООН 1 січня 2016 року, замінивши Чад, Чилі, Йорданію, Литву та Нігерію.

Раніше голова МЗС Павло Клімкін заявив, що Україна наполягатиме на обмеженні права вето в Раді безпеки, яке мають не тільки Росія, але й інші постійні члени Ради безпеки – також Велика Британія, Китай, Франція та США.

XS
SM
MD
LG