Доступність посилання

ТОП новини

Венеціанська комісія підтримала створення нових судів – експерт


Михайло Жернаков
Михайло Жернаков

Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) підтримала пропозицію про створення нових судів і обрання суддів на конкурсі. Про це в ефірі Радіо Свобода 27 жовтня заявивексперт реанімаційного пакету реформ, колишній суддя Вінницького окружного адміністративного суду Михайло Жернаков.

«Раніше у випадку реорганізації суду за суддею зберігалося місце, він мав бути до якось суду переведений. Тепер Венеціанська комісія сказала, що не суперечитиме європейським стандартам, якщо такий суддя буде відправлений на новий конкурс разом із іншими претендентами», – наголосив експерт.

Прикладом вдалої реформи Михайло Жернаков назвав створення нової патрульної поліції, «коли паралельно створювалася нова структура зі зрозумілими конкурсами, з абсолютно прозорою і досить активно розрекламованою кампанією, коли подалося багато людей».

23 жовтня 2015 року Європейська комісія за демократію через право (Венеціанська комісія) на пленарному засіданні надала позитивний висновок щодо проекту змін до Конституції України в частині правосуддя, затвердженого Конституційною комісією 4 вересня 2015 року. В остаточному висновку Венеціанської комісії щодо проекту зазначається, що «остання версія змін до Конституції є дуже позитивною і добре підготовленою та заслуговує повної підтримки».

XS
SM
MD
LG