Доступність посилання

ТОП новини

Суд зобов’язав Швайку надати слідчим свій мотоцикл Harley-Davidson з можливістю вилучення


Ігор Швайка
Ігор Швайка

Печерський районний суд Києва зобов’язав колишнього міністра аграрної політики Ігоря Швайку надати слідству тимчасовий доступ до мотоцикла Harley-Davidson і свідоцтво про його реєстрацію з можливістю подальшого вилучення. Про це йдеться в ухвалі суду від 16 жовтня, опублікованій на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

«Під час досудового розслідування встановлено, що колишній міністр аграрної політики та продовольства в серпні 2014 одержав від колишніх працівників «Державної продовольчо-зернової корпорації України» неправомірну вигоду у вигляді мотоцикла HARLEY-DAVIDSON FLH 2013 року випуску, вартістю 250 тисяч гривень за вчинення дій в інтересах вказаних осіб, якими надавалася неправомірна вигода, з використанням наданої йому влади», – зазначається в рішенні.

Суд задовольнив клопотання слідчого про доступ до мотоцикла і свідоцтва про реєстрацію з можливістю подальшого їх вилучення.

У серпні стало відомо, що проти колишнього міністра агарної політики Ігоря Швайки розслідують кримінальне провадження через подарунок від колишніх працівників Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) мотоцикл «Harley-Davidson».

Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, вчиненого службовою особою Міністерства аграрної політики та продовольства України, – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Натомість Швайка повідомив, що мотоцикл отримав від друга на день народження.

Швайка також є фігурантом справи про сутички під Верховною Радою 31 серпня.

Від лютого по грудень 2014 року він був міністром аграрної політики України.

XS
SM
MD
LG