Доступність посилання

ТОП новини

Президент ПА ОБСЄ занепокоєний зростанням насильства на сході України


Ілкка Канерва
Ілкка Канерва

Президент Парламентської асамблеї ОБСЄ Ілкка Канерва висловив занепокоєння нещодавнім зростанням насильства на сході України і закликав сторони конфлікту зробити все можливе, щоб сприяти створенню сприятливих умов для політичного врегулювання.

«Стурбований зростанням насильства упродовж останніх днів на сході України, зокрема в Донецькій області і загрозу, яку воно несе для перемир’я, процесу відведення зброї і загалом для просування політичного вирішення ситуації. Відкладання мирного, політичного рішення, якого чекає і заслуговує народ України, не може бути. Закликаю всі сторони, зокрема незаконні формування сепаратистів, утриматися від насильства і продемонструвати відданість імплементації Мінських угод», – заявив Канерва.

Президент ПА ОБСЄ також застеріг від перешкоджання роботі місії ОБСЄ на сході України.

Раніше сьогодні в прес-центрі АТО заявили, що бойовики обстріляли житлові квартали контрольованої українською владою Красногорівки на Донеччині з 82-міліметрових мінометів, унаслідок обстрілу ніхто не постраждав.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донеччини, звинуватили сили АТО в обстрілах своїх позицій, зокрема території Донецького аеропорту і села Спартак біля Донецька.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Це було пов’язано зокрема із оголошенням відведення озброєння від лінії зіткнення.

Проте за останній тиждень випадки порушення режиму припинення вогню почастішали. Як заявили в штабі АТО, обстріли ведуться переважно на донецькому напрямку. Зокрема 3 листопада внаслідок обстрілів на Донбасі були поранені п’ятеро військових.

4 листопада секретар РНБО Олександр Турчинов припустив, що відведення озброєнь від лінії розмежування припинять, якщо проросійські сепаратисти продовжуватимуть обстріли на Донбасі.

XS
SM
MD
LG