Доступність посилання

ТОП новини

Лукаш перебуває в Генеральній прокуратурі – прес-служба


 Олена Лукаш
Олена Лукаш

Колишній міністр юстиції Олена Лукаш перебуває в Генеральній прокуратурі. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі ГПУ.

«Лукаш разом з адвокатом перебуває в ГПУ з метою проходження процесуальних обов’язків на виконання запобіжного заходу», – повідомили в прес-службі відомства.

Адвокат Лукаш наразі на телефонні дзвінки не відповідає.

Раніше сьогодні колишній перший заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив про «викрадення» Лукаш із СІЗО співробітниками Генпрокуратури.

Водночас в «Опозиційному блоці» наголошують, що Лукаш перебуває під вартою незаконно, і вимагають негайного її звільнення і покарання всіх причетних до порушення її прав.

6 листопада екс-міністрові юстиції Олені Лукаш суд обрав запобіжним заходом арешт із правом застави на суму у понад 5 мільйонів гривень, яка невдовзі була внесена за сприяння депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

Як заявив 7 листопада адвокат Лукаш Андрій Смирнов, попри внесену заставу, його підзахисна досі перебуває у СІЗО СБУ і доступу до неї немає.

Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У справі щодо злочинів проти Майдану вона має статус свідка.

XS
SM
MD
LG