Доступність посилання

ТОП новини

Захист Лукаш оскаржує рішення про запобіжний захід для неї в Апеляційному суді – адвокат


Олена Лукаш
Олена Лукаш

Адвокат Олени Лукаш Юрій Іващенко повідомив, що сторона захисту оскаржує рішення суду про обраний для екс-міністра юстиції запобіжний захід. Про це Іващенко написав на сторінці у Facebook.

«Сьогодні захист Олени Лукаш оскаржив ухвалу Печерського районного суду від 6 листопада 2015 року про обрання запобіжного заходу. Відповідна скарга була подана до Апеляційного суду Києва», – повідомив адвокат.

Фото з текстом апеляційної скарги Юрій Іващенко розмістив на своїй сторінці. В документі, поданому адвокатом, йдеться, що ухвала Печерського районного суду Києва є «незаконна та необґрунтована».

6 листопада Печерський райсуд Києва вирішив заарештувати на два місяці екс-міністра юстиції України Олена Лукаш з можливістю внесення застави у 5 мільйонів 115 тисяч 600 гривень. Екс-голова Адміністрації президента часів Януковича Андрій Портнов повідомив, що заставу за Лукаш внесли того ж дня за сприяння народного депутата від «Опозиційного блоку» Вадима Новинського.

9 листопада Лукаш звільнили з СІЗО, одягнувши електронний браслет.

За даними Генпрокуратури, екс-міністру юстиції Олені Лукаш повідомили про підозру у заволодінні 2,5 мільйона гривень з державного бюджету України та вчиненні службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки. У відомстві додали, що у справі злочинів проти Майдану Лукаш має статус свідка.

XS
SM
MD
LG