Доступність посилання

ТОП новини

Рада має намір запровадити мораторій на перевірки бізнесу до 1 липня 2016 року


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Верховна Рада має намір запровадити до 1 липня 2016 року мораторій на планові перевірки бізнесу. За ухвалення в першому читанні законопроекту №3153 «Про тимчасовий мораторій на перевірки суб’єктів господарської діяльності» проголосували 247 депутатів при мінімально необхідних 226.

Проте депутати не підтримали пропозиції розглянути законопроект у другому читанні, за це проголосували 200 депутатів.

Відповідно до законопроекту, дія мораторію не поширюється на Національну комісію держрегулювання енергетики та комунальних послуг, Національну комісію з цінних паперів і фондового ринку, Державну фіскальну службу і її територіальні органи, Державну фінансову інспекцію і її територіальні органи, Державну службу експортного контролю, Державну інспекцію ядерного регулювання, Державну авіаційну службу, Національний банк, Антимонопольний комітет, Державну ветеринарну та фітосанітарну службу, Державну екологічну інспекцію та Державну службу з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів.

Також у пояснювальній записці зазначається, що законопроект залишає можливість проведення органами державного нагляду (контролю) позапланових перевірок з дозволу Кабміну; за письмовою заявою суб’єкта господарювання до відповідного органу державного нагляду (контролю) про здійснення заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням або за рішенням суду.

З 2014 року по 30 червня 2015 року в Україні діяв мораторій на проведення перевірок підприємців контролюючими органами.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус заявив, що всі перевірні органи є репресивними для бізнесу.

XS
SM
MD
LG