Доступність посилання

ТОП новини

Ситник: після зауваження Грицака не братиму з собою дружину


Артем Ситник
Артем Ситник

Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник заявляє, що більше не братиме з собою дружину у відрядження. Таким чином в ефірі програми «Ми Разом» він відреагував на зауваження Ярослава Грицака, професора Українського католицького університету, члена комісії з обрання голови Бюро, щодо випадку, коли дружина Ситника, хоч і за власний кошт, полетіла у складі делегації разом з ним до Лондона.

«Я не кажу, на які гроші вона їхала, це інше питання. Людина, яка поступає на таку посаду, має заборонити дружині наближатися до нього на відстань до ста кілометрів, коли він виконує службові обов’язки. Це дуже поганий сигнал для суспільства», – сказав Ярослав Грицак Радіо Свобода.

Ярослав Грицак критикує Директора антикорупційного Бюро
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:23 0:00

«Я це зауваження врахую, бо увага суспільства до цієї інституції настільки висока, що ні я, ні детективи нічого собі дозволити не можуть, навіть того, що повністю відповідає закону», – відповів директор Бюро Ситник.

Він зауважив, що тепер не братиме дружину навіть на заходи, куди її також запрошують.

«Я отримав запрошення на офіційний захід від посла Польщі на святкування Дня незалежності. Але після таких коментарів, я не можу її взяти, хоча, в принципі, всі учасники цього заходу будуть з дружинами», – сказав Артем Ситник.

Національне антикорупційне бюро України – це «державний правоохоронний орган, основне завдання якого – попередження, виявлення, припинення, розслідування і розкриття корупційних правопорушень, вчинених вищими посадовими особами, а також запобігання вчиненню нових».

Під нагляд бюро підпадають: парламентарі, міністри, депутати обласних рад та Київської міської ради, керівники і заступники державних органів, секретар РНБО, всі судді, члени Вищої ради юстиції, прокурори Генпрокуратури та обласних прокуратур, генерали збройних сил, СБУ, МВС та інших правоохоронних структур, керівники державних підприємств.

Хто «перший» під розслідуванням Антикорупційного бюро?
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:38 0:00

XS
SM
MD
LG