Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровськ: прокуратура відкрила кримінальні провадження через спроби суїциду в’язнів ізолятора


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Прокуратура Дніпропетровської області відкрила два кримінальні провадження за фактами спроб самогубства серед ув’язнених Дніпропетровського слідчого ізолятора тимчасового тримання – щодо ув’язнених і щодо адміністрації. Як повідомили кореспонденту Радіо Свобода у прокуратурі, факти спроб самогубства виявили у середу, 11 листопада.

«Декілька осіб вчинили акт членоушкодження, порізавши собі вени. В результаті цього працівниками установи було застосовано до ув’язнених заходи фізичного впливу та спеціальні засоби (гумові кийки)», – заявили в прокуратурі.

У прокуратурі розповіли, що засуджені і заарештовані, які перебувають в слідчому ізоляторі, під час планового загального обшуку почали чинити опір працівникам СІЗО і скоїли напад на співробітників адміністрації. Ув’язнені почали блокувати двері камер і псувати майно ізолятора.

У Державній пенітенціарній службі підтвердили факти опору кількох в’язнів щодо планового обшуку камер.

«Персонал СІЗО був змушений застосувати силу, використовуючи кийки», – заявили у пенітенціарній службі.

Як поінформували Радіо Свобода самі засуджені, інцидент із в’язнями виник через «жорстокість з боку адміністрації».

«У двох корпусах Дніпропетровського СІЗО адміністрація проводила обшуки з надмірною жорстокістю, застосувала гумові кийки та газ, навіть проти арештантів, що не чинили опору. У відповідь на це декілька людей порізали вени. Адміністрація свідомо провокує напруженість у СІЗО, що може привести до бунту серед арештантів», – розповів Радіо Свобода один із утримуваних в слідчому ізоляторі, який побажав не називати свого імені.

За фактом інциденту у СІЗО Дніпропетровська прокуратура відкрила одне провадження за статтею про перевищення влади або службових повноважень, інше – через дії, що дезорганізують роботу установ виконання покарань. Усім засудженим, які були травмовані, надали медичну допомогу, зазначили в прокуратурі.

XS
SM
MD
LG