Доступність посилання

ТОП новини

ЄС знадобиться півроку, щоб пересвідчитись у виконанні Україною «безвізових» законів – Гопко


Ганна Гопко, голова комітету Верховної Ради у закордонних справах
Ганна Гопко, голова комітету Верховної Ради у закордонних справах

Європейський союз стежитиме за виконанням Україною законів для спрощення візового режиму упродовж півроку. Про це в ефірі Радіо Свобода заявила голова комітету у закордонних справах Ганна Гопко. За її словами, час моніторингу Європою зобов’язань України залежить від швидкості здійснення реформ

«Якщо на початку грудня ми не побачимо, що з’являється антикорупційний прокурор, не починає працювати антикорупційне бюро, з 1 січня не запускається агенція з попередження корупції, яка має перевіряти декларації чиновників, тоді очевидно, що стара система бере реванш», – сказала Ганна Гопко у програмі «Ваша Свобода».

Вона наголосила, що для ЄС недостатньо лише ухвалення законів, потрібне їх виконання.

Навесні цього рокуу Ризі відбувся саміт учасників програми Євросоюзу «Східне партнерство», на якому Україна сподівалася спочатку отримати безвізовий режим із ЄС, а потім хоча б визначену дату, коли він міг би бути запроваджений. У спільній заяві за підсумками саміту ЄС заявив про готовність надати безвізовий режим Україні та Грузії у разі, якщо про це буде позитивний звіт Єврокомісії наприкінці цього року. Остаточний звіт відповідних структур Євросоюзу щодо виконання Києвом плану дій з лібералізації візового режиму очікується 15 грудня.

XS
SM
MD
LG