Доступність посилання

ТОП новини

Більшість губернаторів проти розміщення у США сирійських біженців через теракти в Парижі


Фото ілюстративне (©Shutterstock)
Фото ілюстративне (©Shutterstock)

Більшість губернаторів у США заявили, що через теракти у Парижі виступають проти розміщення на територіях штатів сирійських біженців, як це передбачено планами адміністрації президента Барака Обами. Головною причиною перегляду міграційної політики США вони називають гарантування безпеки для своїх громадян.

Думки керівників американських штатів розійшлися: дехто (більшість з числа республіканців) заявляє, що треба повністю зупинити політику прихистку біженців, які тікають від збройних конфліктів і терористів, інші – допускають їхню присутність за умов ретельної перевірки.

Формально у губернаторів штатів немає права визначати імміграційну політику держави, однак вони можуть відмовитися співпрацювати з федеральною владою в цьому питанні.

Адміністрація Барака Обами пообіцяла прийняти у США близько 10 тисяч біженців, які рятуються від конфлікту на своїй батьківщині. За даними ООН, 4 мільйони сирійців нині опинилися поза межами своєї держави.

Французька влада заявила, що знайшла сирійський паспорт в одному з місць, де було скоєно теракт у Парижі, в результаті серії яких загинуло близько 130 людей, понад три сотні поранені.

XS
SM
MD
LG