Доступність посилання

ТОП новини

Суд щодо виборів у Кривому Розі не відбувся через неявку відповідача


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Призначене на понеділок засідання Дніпропетровського окружного адміністративного суду за позовом народного депутата України Ярослава Маркевича і кандидата в депутати міськради Андрія Немченка до Криворізької міської виборчої комісії не відбулося. Про це в понеділок повідомили представники позивачів.

За їхніми даними, на судове засідання не з’явились представники відповідача – Криворізької міської виборчої комісії.

Маркевич і Немченко намагаються оскаржити постанову міськвиборчкому про скликання першої сесії Криворізької міської ради, на якій представник «Опозиційного блоку» Юрій Вілкул, офіційно визнаний переможцем виборів, склав присягу міського голови.

Водночас в понеділок в Кривому Розі розпочала роботу тимчасова спеціальна комісія Верховної Ради, яка має провести перевірку порушень у другому турі виборів міського голови.

Голова міської виборчої комісії Павло Гівель заявив, що до підбиття підсумків виборів і голосування ТВК про проведення сесії міської ради жодної скарги від представників кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу від «Самопомочі» Юрія Милобога не надходило.

29 листопада в Кривому Розі учасники віча на підтримку Милобога прорвались до будівлі міської ради й оголосили про створення власних структур, до яких розпочали запис громадян, – антикорупційного комітету, громадської варти.

21 листопада вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Раніше «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG