Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу один військовослужбовець загинув, троє поранені – Лисенко


Речник АТО Андрій Лисенко
Речник АТО Андрій Лисенко

За минулу добу у зоні проведення АТО один український військовослужбовець загинув, троє були поранені, повідомив речник адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, минулої доби відбулося бойове зіткнення з сепаратистами без втрат для ЗСУ на маріупольському напрямку. Напружена ситуація була – на донецькому.

«Бойовики двічі застосували бронетехніку та стрілецьку зброю поблизу Красногорівки. В районі Донецького аеропорту, зокрема селища Піски та Опитного, незаконні збройні формування стріляли зі 82-міліметрових мінометів, порушуючи мінські домовленості та умови відведення зброї калібром менше 100 міліметрів. Біля Авдіївки та Пісок бойовики здійснювали неприцільні обстріли зі стрілецької зброї. Також бойовики застосовували стрілецьку зброю, гранатомети та великокаліберні кулемети в районі Новгородського», – повідомив Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку було спокійно.

За даними української розвідки, бойовики розташували також танки, самохідні артилерійські установки калібром 100-міліметрів та ракетні системи залпового вогню «Град» у районах Донецька, Комсомольского, Луганська, селищ Патріотичне, Стаханов і Старомихайлівки. Цю інформацію вже передали спостерігачам з міжнародної місії ОБСЄ.

Донецькі сепаратисти на своїх сайтах пишуть, що ЗСУ обстріляли околиці Горлівки, зокрема одну зі шкіл. Повідомляють про загибель однієї жінки.

Бойовики з угруповання «ЛНР» зазначають, що ЗСУ за минулу добу двічі обстріляли село Калинове, яке вони тимчасово контролюють на Луганщині, а також стверджують, що українська сторона продовжує стягувати до лінії зіткнення військову техніку.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG