Доступність посилання

ТОП новини

Штаб АТО: минулої доби сепаратисти вели прицільний вогонь по позиціях військових у Широкині


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

З 18:00 вчорашнього дня до 6:00 сепаратисти вели прицільний вогонь по позиціях українських військових у Широкині та Новгородському.

Як повідомляють у прес-центрі штабу АТО, проросійські бойовики використовували гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю, також Новгородське обстрілював снайпер.

У штабі АТО зазначають, що сепаратисти продовжують провокаційні обстріли на донецькому та артемівському напрямках.

«З гранатометів різних типів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели неприцільний вогонь по Авдіївці, Піскам, Новгородському та Троїцькому. Зайцеве та Майорськ противник обстрілював зі стрілецької зброї», – йдеться у повідомленні.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що ввечері, 5 грудня, українські військові вели обстріл зони Донецького аеропорту, околиць «Вольво-Центру» і селища Жабічеве. Підтвердження цієї інформації з інших джерел немає.

В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG