Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман відкрив засідання Верховної Ради, чекають віце-президента США Байдена


Віце-президент США Джозеф Байден
Віце-президент США Джозеф Байден

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман у вівторок відкрив пленарне засідання Верховної Ради, у залі зареєструвалися 297 народних депутатів.

Як передає кореспондент Радіо Свобода, у парламенті очікують, запланований на 11:00, виступ віце-президента США Джозефа Байдена.

У ложі преси наразі перебувають лише оператори та фотографи низки українських та американських ЗМІ. Усі інші журналісти очікують виступ віце-президента США у кулуарах парламенту.

Промова Джозефа Байдена з трибуни українського парламенту, на думку експертів, стане історичною. Востаннє у 1991 році в стінах Верховної Ради, за лічені тижні до московського путчу, президент США Джордж Буш-старший застеріг український народ від «самовбивчого націоналізму», по суті, виступивши на захист збереження Радянського Союзу.

Сьогодні в Раді, крім виступу американського високопосадовця, очікується «аграрний день», під час якого депутати розглянуть низку законопроектів, пов'язаних з сільським господарством. Про це повідомив вранці спікер Володимир Гройсман. Також у порядку денному у другому читанні передбачений розгляд законопроекту про іномовлення України.

XS
SM
MD
LG