Доступність посилання

ТОП новини

На виставці живопису в Дніпропетровську художник збирає кошти для поранених бійців АТО


Одна з робіт Михайла Кублика на виставці в Дніпропетровську
Одна з робіт Михайла Кублика на виставці в Дніпропетровську

У Дніпропетровському, в арт-галереї культурно-ділового центру «Менора», відкрилася персональна виставка відомого українського художника Михайла Кублика «Губернське місто – зниклий світ». У рамках експозиції майстер збирає кошти на допомогу бійцям АТО: відвідувачам пропонують не тільки побачити полотна художника, а й придбати, зробивши таким чином внесок у збір коштів на протези тяжкопораненим військовим.

Загалом на виставці представлено понад 30 робіт митця, об’єднаних тематикою міського пейзажу. За словами живописця, на його картинах увічнений Дніпропетровськ ХХ століття: багатьох двориків, будинків і споруд, змальованих художником, уже немає.

Як зазначають мистецтвознавці, ці роботи мають не тільки культурну, а й історичну цінність: Михайло Кублик – один із небагатьох художників, що звернувся до теми старого побуту міста.

«Картини присвячені тим колоритним куточкам Дніпропетровська, які вже пішли в небуття. По суті, ця серія – класичний зразок рішення теми історичного пейзажу міста, вона має не тільки художнє, але і велике історичне значення», – зазначила мистецтвознавець Олена Годенко.

Виставка триватиме до 31 грудня.

Раніше в культурно-діловому центрі «Менора» в Дніпропетровську збирали кошти на допомогу українській армії на аукціоні майстрів пісочної анімації.

XS
SM
MD
LG