Доступність посилання

ТОП новини

Екс-глава МВС Захарченко працює в комітеті Держдуми Росії з питань власності – ЗМІ


Віталій Захарченко, архівне фото
Віталій Захарченко, архівне фото

Колишній міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, якого розшукують українські правоохоронці, працює експертом у комітеті Держдуми Росії з питань власності .Про це він повідомив агенції «Уніан».

Захарченко заявив, що працює експертом у Держдумі, в комітеті з власності, до цього працював у державній корпорації «Ростех», при цьому він зазначає, що найближчим часом не збирається йти на держслужбу в Росії, тому від українського громадянства не відмовляється.

«Я від українського громадянства не відмовлявся, у мене є російський паспорт. У цьому немає протиріч. За російським законодавством я зобов`язаний повідомити відповідні органи, Федеральну міграційну службу про те, що я маю друге громадянство», – сказав Захарченко.

За словами екс-міністра, його не турбує, що його оголосили у розшук.

Також Захарченко заявив, що «хотів би повернутися в ту Україну, але її не існує».

У комітеті Держдуми Росії про роботу Захарченка як експерта. Проте у березні цього року видання «Известия» з посиланням на голову комітету Сергія Гаврилова повідомляло, що Захарченко включений до складу експертної ради комітету Держдуми Росії з власності, де буде курувати питання захисту майнових інтересів російських інвесторів за кордоном.

Віталій Захарченко очолював МВС України з 2011 по 2014 рік. Після Революції Гідності він втік до Росії і там отримав російське громадянство. В Україні Захарченко оголошений в розшук як підозрюваний у розстрілах демонстрантів на Майдані.

XS
SM
MD
LG