Доступність посилання

ТОП новини

Росія: поліція відпустила затриманого раніше активіста Гальперіна


Марк Гальперін
Марк Гальперін

У столиці Росії, Москві, з поліції без протоколу відпустили активіста Марка Гальперіна, якого затримали раніше 26 грудня на Манежній площі, коли він стояв в одиночному пікеті, а поруч з ним стали двоє незнайомих йому людей з плакатами. Про це Гальперін повідомив в інтерв’ю виданню «ОВД-Инфо», яке займається моніторингом політичних переслідувань.

При цьому, зазначив Марк Гальперін, у відділі внутрішніх справ «Китай-город» на нього склали інший протокол – про повторне порушення порядку проведення публічного заходу – за участь в акції «Марш змін» 12 грудня. Тоді активіста затримали і доставили у відділок поліції «Тверський», де він провів п’ять годин і залишив там свій паспорт.

Щодо Гальперіна вже відкрили справу про неодноразові порушення порядку проведення публічних акцій і йому загрожує позбавлення волі.

Преображенський суд Москви 23 грудня ухвалив рішення примусово доставити до суду 76-річного громадського активіста Володимира Іонова. Цього дня суд планував оголосити йому вирок, звинувачуючи у неодноразовому порушенні порядку проведення публічних заходів. Через неявку підсудного суд перенесли на 29 грудня.

Раніше у грудні Басманний суд Москви засудив до трьох років колонії активіста Ільдара Дадіна, визнавши його винним за статтею «неодноразове порушення правил проведення публічного заходу». Прокуратура вимагала покарання для активіста у вигляді двох років позбавлення волі. Сам Дадін не визнав провину, заявивши, що його судять «за реалізацію прав».

XS
SM
MD
LG