Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, 3 поранені – Мотузяник


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі загинув один український військовий, 3 поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТООлександр Мотузяник.

За його словами, на донецькому напрямку вчора епіцентром бойових дій були північні та західні околиці Горлівки.

«Бойовики почали обстрілювати зі стрілецької зброї наші позиції у районі Зайцевого. А вдень і після заходу сонця продовжили порушувати режим перемир’я, застосовуючи при цьому гранатомети, зенітні установки та важке озброєння – 82-міліметрові міномети та танк, який атакував українські рубежі оборони пізно ввечері», – сказав Мотузяник.

Речник АТО зазначив, що поблизу Майорська бойовики прицільно обстрілювали позиції українських військових з гранатометів та стрілецької зброї.

«Із західних передмість окупованої Горлівки бандформування відкривали вогонь по позиціях сил АТО поблизу Новгородського. Вогонь вівся у темну пору доби», – повідомив він, зауваживши, що, крім стрілецькоїзброї, застосовувалося озброєння БМП та міномети калібру 82 міліметри.

Мотузяник також поінформував, що на західних околицях Донецька ситуація без змін – обстріли тривають по всій лінії фронту від Авдіївки до Донецького аеропорту.

Протягом доби поблизу Мар’їнки бойовики вели прицільні обстріли позицій українських військових з ручних та станкових гранатометів, а також зі стрілецької зброї, додав речник АТО.

В угрупованні «ДНР» заявляють, що українські військові вночі обстріляли Петровський район Донецька, постраждалих і руйнувань немає. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

За підсумками засідання контактної групи у Мінську 22 грудня були домовленості про режим тиші на Донбасі, який мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року.

Від вересня сторони конфлікту переважно дотримувалися режиму припинення вогню на Донбасі, були лише поодинокі випадки порушень цього режиму. Проте від початку листопада все частіше надходили повідомлення про порушення режиму припинення вогню, в тому числі із застосуванням заборонених Мінськими угодами важких озброєнь. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод.

XS
SM
MD
LG