Доступність посилання

ТОП новини

У Дубаї сталася велика пожежа в готелі-хмарочосі


У Дубаї, столиці однойменного емірату у складі Об’єднаних Арабських Еміратів, під Новий рік сталася велика пожежа в 63-поверховому 302-метровому хмарочосі, п’ятизірковому готелі Address Downtown.

За повідомленнями, всіх мешканців і працівників евакуювали, але потерпіли не менш як 16 людей, головно внаслідок тисняви під час евакуації: 14 легко, 2 з середніми травмами, а один чоловік зазнав серцевого нападу, від якого врешті помер.

Причина сильної пожежі, яка охопила багато поверхів будівлі і яку не змогли до кінця погасити за кілька годин, іще не відома.

Готель розташований за кілька кварталів – приблизно за кілометр – від найвищої будівлі світу, 160-поверхового майже 830-метрового хмарочоса «Бурдж-Халіфа», що є в Дубаї центром новорічних святкувань – навколо будівлі зібралося, за оцінками, близько мільйона людей. Світло вогню й хвіст диму від пожежі не завадили влаштувати пишний новорічний салют із яскраво ілюмінованого хмарочоса, коли за місцевим часом настала північ і Новий рік. Але частину оглядових майданчиків неподалік місця пожежі довелося евакуювати.

XS
SM
MD
LG