Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі ніхто з військових не постраждав – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений, заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, вчора ситуація в зоні АТО стабілізувалася, протягом доби зафіксували 11 обстрілів з боку сепаратистів.

«Бойовики обстріляли українські позиції поблизу Світлодарська, східніше від Новгородського та в Донецькому аеропорту. Майже всі вони були неприцільними. У Новгородському знову працював снайпер противника», – сказав Лисенко.

Речник АТО зазначив, що на маріупольському напрямку сепаратисти порушили режим тиші у селі Широкине, там бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів.

В угрупованні «ДНР», що контролює частину Донецької області, заявляють, що вранці українські військові обстріляли територію Донецького аеропорту. В угрупованні «ЛНР», що діє в частині Луганщини, про обстріли не повідомляють, але стверджують, що українські військові зосереджують заборонене озброєння біля лінії розмежування на Донбасі.

На засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську 22 грудня досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG