Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі один військовий поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу внаслідок бойових дій на Донбасі жоден український військовослужбовець не загинув, один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, на луганському напрямку вчора зберігалося повне затишшя, а на донецькому напрямку бойовики продовжують обстрілювати українські позиції по всій лінії фронту – від Світлодарської дуги до Донецького аеропорту.

«Вчора районом найбільшої ворожої активності були околиці окупованої Горлівки. Поблизу селища Зайцеве, що на північ від Горлівки, противник тричі обстріляв українські позиції з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, загалом випустивши 8 мін. Там же, а також у Майорську та у західних передмістях Горлівки ворог провів ряд збройних провокацій з використанням стрілецької зброї та гранатометів», – сказав він.

Лисенко повідомив, що поблизу селища Невельське бойовики відкрили вогонь з крупнокаліберних кулеметів по українських позиціях, згодом вони продовжили обстріл з озброєнь танка та БМП.

Поблизу Донецького аеропорту обстріли не припинялися впродовж доби, при цьому важке озброєння не застосовувалося, додав речник АТО.

В угрупованні «ДНР», що наразі контролює частину Донеччини, заявляють, що минулої доби українські військові шість разів порушили режим тиші. В угрупованні «ЛНР» про обстріли не повідомляють.

Наприкінці минулого року на засіданні Тристоронньої контактної групи в Мінську досягли домовленості про черговий, уже шостий режим тиші на Донбасі, що мав почати діяти в ніч на 23 грудня 2015 року, але повідомлення про порушення режиму припинення вогню продовжують надходити. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в його порушенні і заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG