Доступність посилання

ТОП новини

Спікером парламенту Єгипту обрали експерта із конституційного права з європейською освітою


Єгипетський парламент (фото архівне)
Єгипетський парламент (фото архівне)

Парламенту Єгипту обрав у неділю своїм спікером професора конституційного права, який навчався у Франції, Алі Абдель Аля. Голова парламенту стає першим правонаступником у разі смерті чи непрацездатності президента (до нових виборів – ред.), яким нині є Абдель-Фаттах Ас-Сісі .

Алі Абдель Аль допоміг підготувати чинну редакцію Конституції і закон про вибори в Єгипті. Наступні 15 днів, як очікується, він працюватиме в умовах, коли команда Сісі намагатиметься проштовхнути понад 200 законів, прийнятих виконавчою владою з літа 2012 року, коли був розпущений парламент Єгипту.

У неділю, 10 січня, новий склад 568-місного парламенту Єгипту провів своє перше засідання. Це сталося через понад три роки після того, як Вищий конституційний суд Єгипту розпустив попереднє скликання законодавців 2012 року, визнавши неконституційним сам тодішній виборчий закон. Верхню палату парламенту, яка без нижньої втратила сенс, розпустив уже 2013 року тодішній тимчасовий президент Адлі Мансур після того, як військові усунули попереднього президента, поміркованого ісламіста Мухаммада Мурсі від влади у 2013 році.

XS
SM
MD
LG