Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі Савченко починає допит бійця АТО, свідка захисту


Надія Савченко
Надія Савченко

Суд у Донецьку Ростовської області Росії, що розглядає справу громадянки України Надії Савченко, починає допит свідка захисту, бійця АТО на сході України Івана Руснака.

Як повідомив у Twitter адвокат народного депутата Марк Фейгін, Руснак є очевидцем подій 17 червня 2014 року, коли Савченко потрапила в полон до сепаратистів.

Раніше сьогодні захист Савченко клопотав у суді про вилучення доказів обвинувачення у кримінальній справі Надії Савченко. Суд планує розглянути ці клопотання пізніше.

У грудні 2015 року суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня 2016 року.

Від 18 грудня Савченко оголосила голодування. За словами адвокатів, після оголошення вироку українка планує оголосити сухе голодування, вимагаючи звільнення. За місяць голодування, кажуть адвокати, Надія Савченко втратила 15 кілограмів ваги.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG