Доступність посилання

ТОП новини

Севастополю через морози не вистачає ліміту електроенергії – штаб НС


У Севастополі в умовах зниження температури повітря не вистачає лімітів електроенергії, заявив глава «Севастопольенерго» Віктор Шульженко на засіданні міського штабу з надзвичайної ситуації.

«23 січня ліміт потужності електроенергії для нашого міста змінювався від 185 до 200 МВт, в години вечірнього максимуму споживання ліміт складав 190 МВт. Цього не вистачало, близько 40 МВт компенсували тимчасовим обмеженням подачі електроенергії. Графік «три через три» застосовувався 23 січня в протягом усього дня, іншої можливості не було», – мовиться в повідомленні «уряду» окупованого міста.

За словами Шульженка, багатоквартирні будинки, обладнані електроплитами, севастопольські енергетики намагалися не від’єднувати більш ніж на 1,5 години.

Він повідомив, що на цей час діє ліміт 187 МВт і, можливо, 24 січня знову доведеться вводити графік тимчасового обмеження подачі електроенергії по районах міста.

У ніч на 24 січня температура повітря в регіоні знижувалася до 13 градусів морозу.

Графік подачі електроенергії «три години через три» введений також в Керчі через сильні морози.

30 грудня 2015 року в Крим перестала надходити електроенергія з материкової України через пошкодження, ймовірно, в результаті вибуху, електроопори в Херсонській області. Зараз ЛЕП, якою передавалося в Крим до 250 мегаватів, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, бо закінчилася дія контракту на постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Крим нині забезпечується за рахунок деякої власної генерації, привезених генераторних установок та енергомостом із сусідньої Росії, але цього не вистачає.

XS
SM
MD
LG