Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі вирішили за позабюджетні кошти встановити пам’ятник учасникам АТО


У Кривому Розі за позабюджетні кошти встановлять пам’ятник учасникам антитерористичної операції, повідомили у прес-службі Криворізької міської ради за підсумками зустрічі керівництва міста з ініціативною групою.

За повідомлення міськради, з ініціативою відкрити у Кривому Розі пам’ятник воїнам АТО виступили активісти – демобілізовані бійці, родичі загиблих військових, волонтери.

Ескіз пам'ятника створив криворізький скульптор Володимир Токар, за чиїм проектом уже зведено пам’ятник воїнам-«афганцям» у Жовтневому районі міста.

Прототипом центральної фігури скульптурної композиції скульптор обрав реального бійця: ним став Євген Абросимов із позивним «Абрикос» – мінометник-«кіборг», який боронив Донецький аеропорт.

«Ми воювали за те, щоб у нашій країні і наших містах був мир, безпека, спокій. Це був наш військовий обов’язок, це і є справжній патріотизм», – сказав Євген Абросимов на зустрічі в міськраді.

Водночас міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул зазначив, що можливості міського бюджету обмежені, відтак проект буде реалізований за позабюджетні гроші, поінформували в міськраді.

XS
SM
MD
LG