Доступність посилання

ТОП новини

Томбінський: Порошенко покликав послів країн G-7 обговорити ситуацію в Кабміні


Ян Томбінський
Ян Томбінський

Президент України Петро Порошенко 4 лютого планує зустрітися з послами країн «Групи семи» для обговорення ситуації з реформами в країні в цілому і в українському уряді зокрема, повідомив посол Євросоюзу в Україні Ян Томбінський.

«Президент запросив послів країн G-7 сьогодні, щоб разом із прем’єр-міністром нам пояснити подальші дії», – сказав Томбінський.

Повідомлення про таку зустріч на сайті глави держави наразі немає.

3 лютого посли низки країн Заходу заявили, що «глибоко розчаровані» відставкою міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.

Дипломати зазначили, що впродовж минулого року Абромавичус і його професійна команда «добились важливих зрушень у впровадженні жорстких, але необхідних економічних реформ, покликаних стабілізувати українську економіку, викоріненні хронічної корупції, приведенні України у відповідність до вимог програми МВФ і сприянні формування більш прозорої влади».

У Державному департаменті США заявили, що очікують від Києва продовження реформ, попри заяву про відставку міністра економіки України Айвараса Абромавичуса.

3 лютого Айварас Абромавичус подав у відставку. За словами міністра, ключовою причиною його звільнення з посади є конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком.

Міністр сказав, що Кононенко намагається розставити своїх людей в міністерстві і на підконтрольних йому підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Після цих заяв міністра НАБУ розпочало розслідування.

Кононенко називає ці звинувачення Абромавичуса на свою адресу спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

XS
SM
MD
LG