Доступність посилання

ТОП новини

Голова Консультативної місії ЄС розпочав роботу в Україні


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Голова Консультативної місії Євросоюзу Кястутіс Ланчинскас розпочав цього тижня роботу в Україні. 4 лютого голова представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський представив Ланчинскаса генеральному прокурору України Віктору Шокіну. Про це інформує сайт Генпрокуратури.

У зустрічі також взяли участь заступник генпрокурора України, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

Шокін розповів про процес реформування та оновлення органів прокуратури, ідеться в повідомленні.

Новопризначений керівник Консультативної місії заявив, що буде радий запропонувати допомогу Україні на шляху реформування та сподівається, що це дасть можливість уникнути помилок.

До призначення на роботу в Україні Кястутіс Ланчинскас працював у Литві начальником Головного комісаріату поліції Вільнюського округу. «Ми надаватимемо допомогу Україні в реформуванні правоохоронних органів: поліції, прикордонних органів та інших», – відзначив одразу після призначення Ланчинскас.

За словами литовського правоохоронця, на фінальному етапі відбору його конкурентом був колега з Чехії, остаточний вибір був зроблений після розмови з верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Моґеріні.

XS
SM
MD
LG