Доступність посилання

ТОП новини

Шестеро рибалок дрейфували на крижині в акваторії Каховського водосховища


У Дніпропетровській області шестеро рибалок опинились на кризі, що дрейфувала в акваторії Каховського водосховища на Дніпрі, і змогли врятуватись. Про це 6 лютого поінформували в Державній службі надзвичайних ситуацій у Дніпропетровській області.

За інформацією відомства, сигнал тривоги був отриманий вранці. Від працівників правоохоронних органів стало відомо, що на крижині в бік міста Енергодар Запорізької області дрейфує шість людей.

Для допомоги постраждалим виїхали співробітники 28 державної пожежно-рятувальної частини ДСНС у Дніпропетровській області. До порятунку також залучили водолазів комунальної служби Нікополя, рятувальників та рятувальний човен «Гліссер».

Через течію крижину з людьми, розмір якої складав близько 6 кілометрів на 10 кілометрів, почало повертати. У районі Новопавлівської кручі її принесло до берега, рибалки змогли самостійно вийти на берег.

На момент прибуття рятувальників рибалки допомоги не потребували.

Раніше рятувальники закликали всіх людей не виходити на тонку кригу. Державна служба України з надзвичайних ситуацій нагадала, що зараз на водоймах через мінливу температуру утворюється нестійкий крижаний покрив, особливо небезпечний для людей.

XS
SM
MD
LG