Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» повідомила про початок спостереження за виборчим процесом у Кривому Розі


У громадянській мережі «Опора» повідомили, що починають громадське спостереження за виборчим процесом позачергових виборів міського голови Кривого Рогу. Зокрема, за даними громадського об’єднання, в сам день виборів на третині дільниць міста та в усіх територіальних виборчих комісіях будуть працювати спостерігачі «Опори».

В «Опорі» пояснили, що спостережна кампанія триватиме до офіційного оприлюднення результатів волевиявлення громадян у порядку, передбаченому законом «Про місцеві вибори».

«Опора» організовує громадське спостереження у Кривому Розі з метою надати об’єктивну оцінку процесові підготовки та проведення виборів та запобігти порушенням виборчого законодавства. Довготермінове спостереження за позачерговими виборами міського голови Кривого Рогу здійснюватиме команда мережі в кількості п’яти осіб, заявили в «Опорі».

У суботу, 6 лютого, у Кривому Розі оголошено початок виборчого процесу, повідомила раніше Центральна виборча комісія. Із 22 лютого у Кривому Розі почнеться висування кандидатів на посаду міського голови. Рішення щодо реєстрації кандидатів виборчком завершить ухвалювати 3 березня.

Верховна Рада призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року. Це рішення вже підписав президент України.

На виборах 15 листопада 2015 року у Кривому Розі, за офіційними даними ЦВК, за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,24% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами склала лише 752 голоси. Кілька тижнів у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

XS
SM
MD
LG