Доступність посилання

ТОП новини

Лідери Німеччини і Туреччини засудили дії Росії в Сирії


Ахмет Давутоглу (л) і Анґела Меркель (п) під час зустрічі в Анкарі, 8 лютого 2016 року
Ахмет Давутоглу (л) і Анґела Меркель (п) під час зустрічі в Анкарі, 8 лютого 2016 року

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу засудили наступ урядових сил Сирії за підтримки авіації Росії на утримувані повстанцями частини міста Алеппо.

На спільній прес-конференції в Анкарі, куди Меркель прибула з візитом, вона наголосила, що необхідно негайно припинити агресію. Канцлер також звернула увагу, що дії Росії порушують резолюцію Ради безпеки ООН, що забороняє атаки проти цивільного населення.

Давутоглу, зі свого боку, заявив, що Туреччина й Німеччина домовилися про спільні дипломатичні зусилля з метою зупинити наступ на Алеппо на півночі Сирії.

Він додав, що Туреччина в разі потреби зможе прийняти як біженців близько 30 тисяч сирійців, що залишили домівки через наступ на Алеппо і нині перебувають на сирійсько-турецькому кордоні.

Росія восени минулого, 2015 року втрутилася у громадянську війну в Сирії на боці влади президента Башара аль-Асада, якій уже відмовили в легітимності більшість західних і арабських країн. Офіційно метою повітряних ударів Росії в Сирії мали бути позиції екстремістського угруповання «Ісламська держава». Насправді, як випливає і з повідомлень на місцях, і з матеріалів, що їх оприлюднює саме Міністерство оборони Росії, більшість ударів цілять по територіях, які контролюють інші супротивники влади Асада, зокрема й ті, що мають підтримку Заходу й арабського світу. При цьому цілями російських ударів часто стають об’єкти цивільної інфраструктури, внаслідок них гинуть цивільні мешканці.

XS
SM
MD
LG