Доступність посилання

ТОП новини

Обама призначить нового суддю Верховного суду США на місце померлого Скаліа – Білий дім


©Shutterstock
©Shutterstock

Білий дім повідомив, що президент США Барак Обама, попри спротив республіканців, планує призначити нового суддю Верховного суду США на місце померлого цими вихідними Антоніна Скаліа, судді консервативних переконань. Про це повідомила адміністрація Обами 15 лютого.

Лідери республіканців у Конгресі, який і затверджує подану президентом кандидатуру до Верховного суду, заявили, що відхилять усі пропозиції Барака Обами, бо, на їхню думку, суддю має номінувати вже наступний президент.

Прес-секретар Білого дому Ерік Шульц назвав заяви республіканців про те, що вони не будуть голосувати за подану Обамою кандидатуру судді, «блефом». А кандидат від демократів на президентських виборах Гілларі Клінтон назвала неприпустимим блокування кваліфікованої кандидатури з політичних причин.

Після смерті Антоніна Скаліа у Верховному суді США зберігається паритет: четверо суддів, які схиляються до консервативного боку, і ще 4, які мають більш ліберальні погляди. Як очікується, Обама запропонує «помірковану» кандидатуру.

XS
SM
MD
LG