Доступність посилання

ТОП новини

У Мінську почалася зустріч Контактної групи – речниця Кучми


Мінськ, ілюстративне фото
Мінськ, ілюстративне фото

У Мінську почалася зустріч Контактної тристоронньої групи з урегулювання конфлікту на Донбасі. Про це повідомила речниця представника України у контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Напередодні зустрічі в Мінську міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що повідомив західним партнерам України по «нормандській четвірці» про те, що Росія не виконує умов мінських угод.

Раніше представник України в Тристоронній контактній групі Леонід Кучма звернувся до спеціального представника голови ОБСЄ в групі Мартіна Сайдіка з пропозицією перенести засідання контактної групи.

«У зв'язку з продовженням недотримання режиму тиші з боку представників окремих районів Донецької та Луганської областей, відсутності прогресу зі звільнення заручників і виконання інших пунктів Мінських домовленостей, вважаю за доцільне провести чергове засідання Тристоронньої контактної групи в Мінську тільки після зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки», – процитувала речниця Кучми його звернення.

Останнє засідання Контактної групи провели 27 січня.

Останніми днями українські військові повідомляють про збільшення кількості обстрілів з боку підтримуваних Росією сепаратистів на частині сходу України. Крім того, за даними українських військових, проросійські бойовики під час обстрілів все частіше використовують міномети. Сепаратисти, які контролюють певні території у Донецькій та Луганській областях, вказують на те, що це ЗСУ порушують режим тиші.

Росія звинувачення у підтримці проросійських бойовиків на Донбасі відкидає.

XS
SM
MD
LG