Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ завершила розслідування проти екс-«беркутівця» про напад на «Автомайдан» в січні 2014 року


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Генеральна прокуратура завершила розслідування проти колишнього командира роти №1 київського спецпідрозділу «Беркут» за фактом нападу на активістів Автомайдану в січні 2014 року.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, розслідування проводилося щодо колишнього командира столичного «Беркуту» за фактами перевищення влади та незаконного затримання 18 активістів громадського руху «Автомайдан» в ніч на 23 січня 2014 року на вулицях Щорса та Грушевського у Києві, що супроводжувалося застосуванням до них насильства та пошкодженням їх автомобілів.

Крім того, за даними ГПУ, щодо екс-командира проводилося розслідування за фактами організації ним службових підроблень рапортів та надання підпорядкованими співробітниками «Беркуту» завідомо неправдивих показань, поєднаних з обвинуваченням активістів у тяжких злочинах, на підставі яких їх було затримано, притягнуто до кримінальної відповідальності за нібито хуліганські дії.

У Генпрокуратурі зазначають, що стороні захисту надано доступ до матеріалів досудового розслідування, після завершення ознайомлення з ними підозрюваного і його захисників провадження буде направлено до суду для розгляду по суті.

У грудні минулого року в прокуратурі повідомляли про направлення до суду 42 обвинувальних актів щодо 46 осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів проти активістів всеукраїнського громадського руху «Автомайдан».

Слідчі ГПУ проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом неправомірних дій працівників правоохоронних органів та суддів стосовно учасників мирних акцій протесту в січні – лютому 2014 року, досудове розслідування триває.

XS
SM
MD
LG