Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура подала апеляцію на рішення про умовно-дострокове звільнення Лозінського


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прокуратура Київської області подала апеляцію на рішення суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата України Віктора Лозінського. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

«Прокуратура вважає, що не встановлено, що засуджений протягом всього періоду відбування покарання мав сумлінне ставлення до праці та зразкову поведінку,тому в суді апеляційної інстанції будемо оскаржувати це рішення», – зазначали у прес-службі прокуратури.

Раніше екс-глава Пенітенціарної служби Сергій Старенький опублікував рішення Бориспільського райсуду Київської області від 25 лютого про умовно-дострокове звільнення Лозинського. В ухвалі суду зазначалося, що це рішення може бути оскаржене протягом семи днів.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство. Пізніше вирок помʼякшили до 10-річного увʼязнення.

Його засудили за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю і боєприпасами.

У травні 2015 року Апеляційний суд Київської області залишив Лозінського відбувати покарання в колонії. Перед цим керівництво Бориспільської виправної колонії № 119 направило до суду клопотання засудженого Лозінського про заміну йому невідбутої частини покарання більш м’яким у виді виправних робіт.

Крім того, у червні 2014 року стало відомо, що колишній народний депутат достроково вийшов із вʼязниці за станом здоровʼя. Після цього прокуратура оскаржила це рішення. Лозінського доправили назад до колонії.

XS
SM
MD
LG