Доступність посилання

ТОП новини

У Криму вимагають покарати авторів напису «Кат» біля меморіальної дошки Сталіну


Сімферополь, 6 березня 2016 року
Сімферополь, 6 березня 2016 року

Депутат Сімферопольської міської ради, підконтрольної Росії, Степан Кіскін, що представляє відділення російської Комуністичної партії на півострові, написав відкрите звернення до управління ФСБ і прокуратури анексованого Москвою Криму з вимогою розшукати авторів напису «Кат» біля меморіальної дошки Сталіну.

Як заявив депутат на своїй сторінці у Facebook, напис з’явився в ніч із 5 на 6 березня.

«Прошу також вжити вичерпних заходів для недопущення подібних інцидентів у майбутньому. Неприпустимо, щоб вандали таким ганебний чином ставилися до патріотичної історії нашої батьківщини, оскверняли меморіальну дошку, на якій зображений генералісимус Великої Перемоги», – йдеться в заяві Кіскіна.

Меморіальна дошка, присвячена перебуванню Сталіна в Криму на конференції глав держав антигітлерівської коаліції в 1945 році, розміщена на стіні будівлі Кримського комітету КПРФ у Сімферополі.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій проти Москви. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG