Доступність посилання

ТОП новини

Росія зробила все для зближення Києва та Анкари – Чубаров


Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров

Росія своїми діями сприяла зближенню позицій між владою України та Туреччини. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу, депутат Верховної Ради України Рефат Чубаров.

«Ще кілька років тому російські політики лякали своїх українських колег міфічною турецькою загрозою територіальній цілісності України. Тепер Москва зробила все, щоб Київ та Анкара об’єдналися проти спільного агресора», – написав Чубаров у Facebook.

«Сьогодні вранці та вдень Київ – Анкара, ввечері й завтра день – Стамбул, звідти – до Києва», – повідомив про свої плани голова Меджлісу.

Чубаров відвідає Туреччину в складі офіційної делегації України на чолі з президентом Петром Порошенком.

«Заплановані переговори із президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, прем’єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу та головою Великих національних зборів Туреччини Ісмаїлом Кахраманом. У рамках візиту відбудеться п’яте засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною та Туреччиною. Планується також проведення зустрічей з представниками ділових кіл Туреччини», – інформує про цей візит офіційний сайт голови української держави.

Відносини між Україною та Туреччиною активізувалися впродовж останніх місяців. Після зростання суперечностей у відносинах із Росією Туреччина чітко артикулювала спільну позицію міжнародної спільноти щодо територіальної єдності України та незаконності анексії Росією українського півострова Крим. Туреччина також має тісні контакти з кримськими татарами, значна частина яких упродовж багатьох століть живе і на території Туреччини.

XS
SM
MD
LG