Доступність посилання

ТОП новини

У Києві в планетарії покажуть «роздІловІ» на вірші Жадана


«РоздІловІ» у Краматорську (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:28 0:00

«роздІловІ» у Краматорську (відео)

У київському планетарії сьогодні планується завершальний виступ туру арт-проекту «роздІловІ» на вірші письменника Сергія Жадана.

Перед цим команда побувала у Бердянську, Маріуполі, Краматорську, Слов’янську, Бахмуті (Артемівську) та Сєвєродонецьку.

«Київ побачить уже третю версію «роздІлових», тому що кожного разу вона нова, там багато імпровізації. Дуже сильно впливають не лише люди, які беруть участь у проекті, а й місця, у яких вони відбуваються, обставини, за яких вони відбуваються. Зокрема, у цьому турі ми проїхали шість міст на півдні і сході України: і у всіх цих містах були дуже різні зали, різні аудиторії – від пафосних палаців культури до коворкінгових просторів, від музейних залів – до військових частин», – розповідає Мирослава Ганюшкіна, директор агенції «Артполе», що організовувала тур цієї весни.

За словами Сергія Жадана, у Києві можна буде побачити зовсім нову версію «роздІлових». Команда проекту вирішила включити у виступ 9 березня зовсім нові поезії, створені під час подорожі Приазов’ям. Вони виконуватимуться вперше.

«РоздІловІ» – дійство на перетині поезії, музики та відео з участю письменника Сергія Жадана, музикантів Олексія Ворсоби та Влада Креймера, а також медіа-артистки Ольги Михайлюк, яка також є режисером проекту.

XS
SM
MD
LG