Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу сепаратисти здійснили 47 обстрілів позицій ЗСУ – штаб АТО


©Shutterstock
©Shutterstock

У прес-центрі штабу АТО у п'ятницю повідомили, що за минулу добу підтримувані Росією сепаратисти 47 разів обстріляли позиції українських військових, використовуючи заборонене мінськими домовленостями озброєння – танки та міномети. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Найгарячішою та найнебезпечнішою на донецькому напрямку залишається Авдіївка. Протягом доби російські терористи здійснили 6 мінометних обстрілів позицій українських бійців, а о 19:30 тричі вів вогонь танк. По опорних пунктах поблизу Зайцева вівся снайперський обстріл та вогонь з гранатометів та кулеметів великого калібру. На околицях Донецька в Пісках та Опитному бойовики з великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї вели вогонь по опорних пунктах сил АТО», – йдеться в повідомленні.

У штабі українських військових також повідомили про обстріли сепаратистами позицій ЗСУ біля Широкина, Мар’їнки та Троїцького.

«Близько 23:00 поблизу Троїцького спостерігачем виявлено пересування ДРГ в кількості 5 чоловік. Українські бійці відкрили вогонь та змусили ворога відійти», – зазначили в прес-центрі штабу АТО.

Інформації про постраждалих в результаті обстрілів українських військовослужбовців немає.

В угрупованні «ДНР», визнаному українською владою терористичним, заявляють, що українські військові напередодні ввечері поновили обстріл Донецького аеропорту, а в денні години четверга випустили в бік летовища 12 мін. Сепаратисти з угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах про обстріли не повідомляють.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG