Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: уряд до 14 березня затвердить перелік доріг для ремонту


Арсеній Яценюк (©Shutterstock)
Арсеній Яценюк (©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що 14 березня уряд планує остаточно затвердити перелік усіх магістралей, відновлення і ремонт яких має розпочатися цього року. Про це голова Кабміну заявив у рамках робочої поїздки на Івано-Франківщину.

«Ми не будемо розмазувати сотні мільйонів гривень на так званий ямковий ремонт. Завдання – це будівництво магістралей і відновлення взагалі інфраструктури країни. І так, як нам це вдалося зробити в Івано-Франківській і Львівській областях, ми будемо далі робити по всій країні», – сказав Яценюк.

За словами прем’єра, у планах уряду на цей рік – будівництво відрізків автошляху Івано-Франківськ – Чернівці, Івано-Франківcьк – Рахів.

«У цілому по Україні ми профінансуємо на першому етапі 14,2 мільярда гривень», – повідомив Яценюк.

Міністр інфраструктури Андрій Пивоварський зазначив, що роботи з ремонту і відновлення доріг розпочнуться з 1 квітня по всій території України. «1 квітня техніка повинна вийти, і до початку снігу розмітка повинна вже бути нанесена», – сказав Пивоварський. При цьому міністр теж наголосив, що «розмивання грошей не буде». А щодо якості робіт, то, за його словами, йдеться про гарантію у десять років.

На 14 березня заплановане виїзне засідання Кабміну, де йтиметься про дороги.

6 березня голова уряду заявив, що у поточному році уряд планує відремонтувати і побудувати 1,7 тисяч кілометрів доріг.

XS
SM
MD
LG