Доступність посилання

ТОП новини

Кубів: Порошенко сьогодні зустрінеться з головами фракцій та груп щодо прем’єра


Степан Кубів
Степан Кубів

Президент України Петро Порошенко зустрінеться сьогодні з головами парламентських фракцій та депутатських груп. Про це під час погоджувальної ради повідомив представник президента у Верховній Раді Степан Кубів.

«Минулого тижня було прохання керівників фракцій щодо зустрічі з президентом. Як представник президента підтверджую, що зустріч відбудеться о 19:30. Саме послідовна і чітка співпраця між президентом та парламентом дозволяє нам бути ефективними в реформуванні України», – сказав він.

При цьому Степан Кубів повторив позицію президента щодо необхідності перезавантаження уряду. Його доповнив і голова фракції «Блоку Петра Порошенка – Солідарність» Юрій Луценко.

«Як тільки ми отримаємо заяву про відставку прем’єр-міністра, ми внесемо наступну кандидатуру. Ми давно чекаємо цього моменту. У нас є і кандидатура, і программа, і голоси», – заявив Луценко.

Раніше голова Верховної Ради Володимир Гройсман повідомив, що після тритижневих консультацій політиків різних рівнів досягти консенсусу в питанні виходу з політичної кризи не вдалося.

В свою чергу, у неділю, 13 березня, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк назвав політичну кризу в Україні штучною, вказавши два виходи з ситуації: або президент і його блок підтримують чинний уряд, або беруть всю відповідальність на себе і представляють новий Кабмін.

Минулого тижня також Луценко запропонував прем’єр-міністрові зустрітися з парламентськими фракціями 14 березня для обговорення політичної кризи.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада України не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. Перед цим голосуванням президент Петро Порошенко заявляв, що момент для часткового оновлення Кабінету міністрів пропущено і є запит на повне перезавантаження. Але, відповідно до процедури, до вересня парламент не має права повторно голосувати за недовіру прем’єр-міністрові.

XS
SM
MD
LG